Recept

Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin

3.9
(14)
Parmesanost, vitt vin och vitlök sätter de goda smakerna som passar fint till skogschampinjoner i den här pastarätten. Är det säsong för kantareller? Använd gärna det!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 500 g Majskycklinginnerfilé eller kycklingbröstfilé
  • 250 g Cocktailtomater
  • 4 port. Tagliatelle
  • 250 g Skogschampinjoner
  • 1 st Bananschalottenlök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 dl Torrt vitt vin
  • 3 dl Grädde
  • 2 dl Parmesanost, riven (1 dl till såsen och 1 dl till servering)
  • Smör el. olja till stekning
  • Flingsalt, svartpeppar
  • Tryffelolja

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175C. Halvera cocktailtomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen, den behöver inte ha uppnått rätt temperatur. Låt tomaterna bakas i ugnen medan du gör pastarätten, cirka 30 min.

  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

  3. Skär skogschampinjonerna i skivor, lägg i en skål.

  4. Hacka bananschalottenlöken och pressa vitlöksklyftan. Låt ligga kvar på skärbrädan.

  5. Bryn de färdigtärnade kycklinginnerfilébitarna runt om i smör eller olja i en stekpanna i ett par minuter, lägg sedan över de brynta bitarna i en skål.

  6. Bryn svampen i smör eller olja i stekpannan tills det mesta av vätskan gått ur den. Låt schalottenlöken och vitlöken få fräsa med efter en stund.

  7. Tillsätt vinet och låt det koka ihop med löken och svampen i stekpannan i cirka en minut. Tillsätt sedan den brynta kycklingen och grädden, och låt småputtra några minuter tills kycklingen är helt klar.

  8. Rör ner 1 dl riven parmesanost, och spara 1 dl till garnering. Smaka av med salt och peppar, ta stekpannan från värmen och plocka ut cocktailtomaterna ur ugnen.

  9. Rör samman den kokta pastan med kycklingsåsen och lägg upp i 4 tallrikar. Garnera varje tallrik med ugnsbakade tomater och riven parmesanost, och avsluta med att dra ett extra varv med pepparkvarnen över maträtten, strö över flingsalt och ringla över lite tryffelolja.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 14

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskycklinginnerfilé

Läs mer

Liknande recept