Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Ingredienser
- 500 g Majskycklinginnerfilé eller kycklingbröstfilé
- 250 g Cocktailtomater
- 4 port. Tagliatelle
- 250 g Skogschampinjoner
- 1 st Bananschalottenlök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 dl Torrt vitt vin
- 3 dl Grädde
- 2 dl Parmesanost, riven (1 dl till såsen och 1 dl till servering)
- Smör el. olja till stekning
- Flingsalt, svartpeppar
- Tryffelolja
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 175C. Halvera cocktailtomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen, den behöver inte ha uppnått rätt temperatur. Låt tomaterna bakas i ugnen medan du gör pastarätten, cirka 30 min.
-
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
-
Skär skogschampinjonerna i skivor, lägg i en skål.
-
Hacka bananschalottenlöken och pressa vitlöksklyftan. Låt ligga kvar på skärbrädan.
-
Bryn de färdigtärnade kycklinginnerfilébitarna runt om i smör eller olja i en stekpanna i ett par minuter, lägg sedan över de brynta bitarna i en skål.
-
Bryn svampen i smör eller olja i stekpannan tills det mesta av vätskan gått ur den. Låt schalottenlöken och vitlöken få fräsa med efter en stund.
-
Tillsätt vinet och låt det koka ihop med löken och svampen i stekpannan i cirka en minut. Tillsätt sedan den brynta kycklingen och grädden, och låt småputtra några minuter tills kycklingen är helt klar.
-
Rör ner 1 dl riven parmesanost, och spara 1 dl till garnering. Smaka av med salt och peppar, ta stekpannan från värmen och plocka ut cocktailtomaterna ur ugnen.
-
Rör samman den kokta pastan med kycklingsåsen och lägg upp i 4 tallrikar. Garnera varje tallrik med ugnsbakade tomater och riven parmesanost, och avsluta med att dra ett extra varv med pepparkvarnen över maträtten, strö över flingsalt och ringla över lite tryffelolja.