Recept
Indonesisk Hetta
Härlig het sås med bland annat chili, koriander och kokosmjölk.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 tsk Sambal oelek
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Koriander
- Olja
- 1 st Buljongtärning
- 2.5 dl Kokosmjölk
- 1 msk Vetemjöl
- 2 dl Matlagningsyoghurt
Tillagning:
-
Fräs sambal oelek, tomatpuré, gurkmeja och koriander i olja i en kastrull.
-
Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka ett par minuter.
-
Blanda samman mjöl och matlagningsyoghurt. Rör ner det i kastrullen och låt koka 3 min.
-
Bryn köttet i en stekpanna. Häll i lite vatten och låt eftersteka under lock i 10-15 min.
-
Lägg upp köttet på ett fat. Häll den varma heta såsen över och dekorera med färska korianderblad.
-
Servera med kokt ris
Liknande recept
Läs mer om Gorgonzolafilé med valnötter
Gorgonzolafilé med valnötter
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Hot currykyckling
Hot currykyckling
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Favoritgryta
Favoritgryta
Läs mer om Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Läs mer om Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad