Recept
Indonesisk Hetta
Härlig het sås med bland annat chili, koriander och kokosmjölk.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 tsk Sambal oelek
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Koriander
- Olja
- 1 st Buljongtärning
- 2.5 dl Kokosmjölk
- 1 msk Vetemjöl
- 2 dl Matlagningsyoghurt
Tillagning:
-
Fräs sambal oelek, tomatpuré, gurkmeja och koriander i olja i en kastrull.
-
Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka ett par minuter.
-
Blanda samman mjöl och matlagningsyoghurt. Rör ner det i kastrullen och låt koka 3 min.
-
Bryn köttet i en stekpanna. Häll i lite vatten och låt eftersteka under lock i 10-15 min.
-
Lägg upp köttet på ett fat. Häll den varma heta såsen över och dekorera med färska korianderblad.
-
Servera med kokt ris
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Mangokyckling
Läs mer om Mangokyckling
Mangokyckling
Läs mer om Maharadjans filé
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar