4stSmördegsplattor eller 1 färsk smördeg som du skär ut själv.
1stÄgg
2stSchalottenlökar
1mskSherry
2mskCrème fraiche
1mskMango chutney
Salt och peppar
2dlGrädde
0.5stHönsbuljongtärning
1mskOsötat senap
1tskSocker
Tillagning:
1
Finhacka löken. Blanda samman med alla ingredienser till fyllningen i en skål. Häll fyllningen i en spritspåse.
2
Skär med en tunn fiskkniv en säck i varje filé. Spritsa in fyllningen.
3
Kavla ut varje smördegsplatta.
4
Lägg en filé på en smördegsplatta. Salta och peppra. Vik resterande deg över köttet och fäst fogarna med uppvispat ägg. Tryck till ordentligt så att paketet håller ihop.
5
Pensla smördegspaketen med ägg. Grädda i ugn i ca 30 min, 200 grader.
6
SÅS: Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Låt koka på svag värme i 10-15 min. Smaka av.
7
Servera den inbakade filén med sås, broccolibuketter, cocktailtomater, minimajs och ett gott vin.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!