Recept

Hönsköttbullar med saffranscouscous

0
(0)
Testa en julig variant med saffran, russin, fänkål med våra goda hönsköttbullar i tomatsås
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 påse Hönsköttbullar
  • 4 dl Vatten
  • 1 pkt Saffran
  • 1 st Hönsbuljongtärning
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0.5 st Citron, saften
  • 2 dl Couscous
  • Lite malen svartpeppar
  • 150 g Purjolök, tunt strimlad
  • 2 dl Russin
  • 1 st Fänkål, tunt skivad
  • 4 dl Tomatsås, färdig på flaska

Tillagning:

  1. Koka upp vatten, saffran, buljongtärning, vitlök, citron och peppar. Låt svalna och slå över couscousen.

  2. Ta i purjon och russinen, rör lite då och då.

  3. Fräs fänkålen i lite olivolja, slå över tomatsås och ta i nejlikan, låt koka i tre minuter.

  4. Ta därefter i köttbullarna och låt dem värmas upp i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera direkt med couscousen som inte behöver vara varm.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Köttbullar av hönskött

Läs mer