Recept
Hönsköttbullar med saffranscouscous
Testa en julig variant med saffran, russin, fänkål med våra goda hönsköttbullar i tomatsås
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 påse Hönsköttbullar
- 4 dl Vatten
- 1 pkt Saffran
- 1 st Hönsbuljongtärning
- 1 st Vitlöksklyfta
- 0.5 st Citron, saften
- 2 dl Couscous
- Lite malen svartpeppar
- 150 g Purjolök, tunt strimlad
- 2 dl Russin
- 1 st Fänkål, tunt skivad
- 4 dl Tomatsås, färdig på flaska
Tillagning:
-
Koka upp vatten, saffran, buljongtärning, vitlök, citron och peppar. Låt svalna och slå över couscousen.
-
Ta i purjon och russinen, rör lite då och då.
-
Fräs fänkålen i lite olivolja, slå över tomatsås och ta i nejlikan, låt koka i tre minuter.
-
Ta därefter i köttbullarna och låt dem värmas upp i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera direkt med couscousen som inte behöver vara varm.
Liknande recept
Läs mer om Honungsfilé med härlig potatis-och avokadosallad
Honungsfilé med härlig potatis-och avokadosallad
Läs mer om Snabb paella
Snabb paella
Läs mer om Hönsköttbullar med Janssons frestelse
Hönsköttbullar med Janssons frestelse
Läs mer om Hönsköttbullar med penne
Hönsköttbullar med penne
Läs mer om Sweet Chili Kyckling med nudlar och svamp
Sweet Chili Kyckling med nudlar och svamp
Läs mer om Thai sallad med sweet chili kyckling
Thai sallad med sweet chili kyckling
Läs mer om Tortilla wrap med sweet chili kyckling
Tortilla wrap med sweet chili kyckling
Läs mer om Bombay Wrap
Bombay Wrap
Läs mer om Nachosgratäng med tacokyckling
Nachosgratäng med tacokyckling
Läs mer om Hönsköttbullar i Pitabröd