Recept

Hönsköttbullar med Janssons frestelse

5
(1)
Klassiker till jul och påsk. Servera till våra goda hönsköttbullar.
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 påse Hönsköttbullar
  • 8 st Potatisar, rivna
  • 1 st Gul lök, hackad
  • 10 st Anjovisfiléer, hackade
  • 3 dl Grädde
  • 400 g Rödbetor, skalade och skurna i klyftor
  • 1 msk Vit balsamvinäger
  • 2 krm Kardemumma
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk Olivolja

Tillagning:

  1. Varva potatis, lök och ansjovis i en gratängform. Var försiktig med saltet då ansjovisen är salt. Grädda i 225 grader i ca 30 min.

  2. Fördela rödbetorna på en plåt med lite olivolja, grädda i ugn på 200 grader i ca 30 min. Tag ut dem när de fortfarande har en kärna. Lägg i en skål.

  3. Blanda balsamvinägern med kardemumman, vitlöken och olivoljan. Slå över rödbetorna och låt marineras minst 15 min.

  4. Tillaga köttbullarna enligt anvisning och servera med övriga tillbehör.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Köttbullar av hönskött

Läs mer