Recept
Hönsköttbullar med Janssons frestelse
Klassiker till jul och påsk. Servera till våra goda hönsköttbullar.
Antal personer:
Ingredienser
- 1 påse Hönsköttbullar
- 8 st Potatisar, rivna
- 1 st Gul lök, hackad
- 10 st Anjovisfiléer, hackade
- 3 dl Grädde
- 400 g Rödbetor, skalade och skurna i klyftor
- 1 msk Vit balsamvinäger
- 2 krm Kardemumma
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk Olivolja
Tillagning:
-
Varva potatis, lök och ansjovis i en gratängform. Var försiktig med saltet då ansjovisen är salt. Grädda i 225 grader i ca 30 min.
-
Fördela rödbetorna på en plåt med lite olivolja, grädda i ugn på 200 grader i ca 30 min. Tag ut dem när de fortfarande har en kärna. Lägg i en skål.
-
Blanda balsamvinägern med kardemumman, vitlöken och olivoljan. Slå över rödbetorna och låt marineras minst 15 min.
-
Tillaga köttbullarna enligt anvisning och servera med övriga tillbehör.
Liknande recept
Läs mer om Snabb paella
Snabb paella
Läs mer om Hönsköttbullar med saffranscouscous
Hönsköttbullar med saffranscouscous
Läs mer om Hönsköttbullar med penne
Hönsköttbullar med penne
Läs mer om Sweet Chili Kyckling med nudlar och svamp
Sweet Chili Kyckling med nudlar och svamp
Läs mer om Thai sallad med sweet chili kyckling
Thai sallad med sweet chili kyckling
Läs mer om Tortilla wrap med sweet chili kyckling
Tortilla wrap med sweet chili kyckling
Läs mer om Bombay Wrap
Bombay Wrap
Läs mer om Nachosgratäng med tacokyckling
Nachosgratäng med tacokyckling
Läs mer om Hönsköttbullar i Pitabröd
Hönsköttbullar i Pitabröd
Läs mer om Chicken Drumsticks med Thailändsk potatissallad