Recept
Hongkongfilé

Asiatisk kyckling wok med ingefära och grönsaker. Snabbt, enkelt och gott!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 msk Kinesisk soja
- 1 msk Färsk ingefära
- 1 st Purjolök
- 1 st Morot
- 1 st Röd paprika
- Olja
- 1.5 msk Kycklingfond
- 1 msk Chilisås
- maizenamjöl
Tillagning:
-
Strimla kycklingfiléerna.
-
Blanda samman soja och riven färsk ingefära (el. 2 tsk torkad). Tillsätt köttet och låt det vila i 10 min.
-
Strimla purjolöken fint. Skär moroten i tunna stavar. Finfördela paprikan.
-
Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn köttet. Rör ned grönsakerna och bryn dem lätt.
-
Rör ned kycklingfond och chilisås. Hetta upp. Red ev av med majsenamjöl utrört i lite vatten.
-
Servera råris och bröd till.
