Recept
Hongkongfilé
Asiatisk kyckling wok med ingefära och grönsaker. Snabbt, enkelt och gott!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 msk Kinesisk soja
- 1 msk Färsk ingefära
- 1 st Purjolök
- 1 st Morot
- 1 st Röd paprika
- Olja
- 1.5 msk Kycklingfond
- 1 msk Chilisås
- maizenamjöl
Tillagning:
-
Strimla kycklingfiléerna.
-
Blanda samman soja och riven färsk ingefära (el. 2 tsk torkad). Tillsätt köttet och låt det vila i 10 min.
-
Strimla purjolöken fint. Skär moroten i tunna stavar. Finfördela paprikan.
-
Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn köttet. Rör ned grönsakerna och bryn dem lätt.
-
Rör ned kycklingfond och chilisås. Hetta upp. Red ev av med majsenamjöl utrört i lite vatten.
-
Servera råris och bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Thai-wok med krispiga grönsaker
Thai-wok med krispiga grönsaker
Läs mer om Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Läs mer om Sweet Chili Kyckling med nudlar och svamp
Sweet Chili Kyckling med nudlar och svamp
Läs mer om Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Läs mer om Teriyakistekta kycklingben med nudelsallad
Teriyakistekta kycklingben med nudelsallad
Läs mer om Stekt ris med broccoli, paprika och grillad kyckling
Stekt ris med broccoli, paprika och grillad kyckling
Läs mer om Kycklingwok med ingefära.
Kycklingwok med ingefära.
Läs mer om Shanghaifilé
Shanghaifilé
Läs mer om Kyckling och Pumpawok med röd currypasta
Kyckling och Pumpawok med röd currypasta
Läs mer om Asiatisk pytt