Recept
Herrgårdsfilé
Klassiskt kycklingrecept med senap, rökt skinka och västerbottenost. En favorit hos många.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstifléer
- Salt och peppar
- 6 st Skivor rökt skinka
- 2 dl Crème fraiche
- 2 msk Persilja, finhackad
- 1 tsk Senap
- 2 dl Västerbottenost, riven
Tillagning:
-
Skär två skåror i varje filé på ovansidan. Lägg köttet i en ugnsfast form. Salta och peppra.
-
Klipp skinkskivorna mycket fint. Blanda skinka med crème fraiche och finklippt persilja. Rör ner senap.
-
Rör ner riven ost och bred ostblandningen över köttet.
-
Stek i ugn , 175 grader 20-30 min.
-
Servera klyftpotatis och färska förvällda spenatblad till.
Liknande recept
Läs mer om Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Läs mer om Kycklingfilé med curry och äpple
Kycklingfilé med curry och äpple
Läs mer om Ugnsgratinerad kyckling med saffran
Ugnsgratinerad kyckling med saffran
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling