Recept

Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli

3.4
(7)
Denna ugnstekta kyckling serveras med en rostad sallad med bland annat grönkål, broccoli och valnötter.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel majskyckling
  • Matolja
  • Salt
  • 1 l Grönkål, stammar borta och bruten i mindre bitar
  • 600 g Kulpotatis, halverade
  • 2 dl Dillvippor, plockade
  • 1.5 dl Valnötter, rostade
  • 4 dl Broccolibuketter, små
  • 1 dl Grädde
  • 50 g Smör
  • 1 msk Citronjuice
  • Salt

Tillagning:

  1. Gnid in kycklingen med olja och krydda med salt. Rosta kycklingen i ugn 200°C i 30 min, sänk värmen till 180°C och stek ytterligare ca 30 min tills köttet är genomstekt. Tag kycklingen ur ugnen och låt den vila 10 min innan du skär upp och serverar.

  2. Rosta potatisen på 180°C i ca 30 min, krydda med salt. Stek grönkål och broccoli i smör hastigt ca 2-3 min, tillsätt valnötter, salt, citronjuice och grädde och låt koka upp.

  3. Blanda försiktigt runt så att grädden ligger som ett tunt lager runt kål och broccoli. Blanda kål och broccoli med potatis och dill till en sallad och servera tillsammans med kycklingen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.4 / 5. Antal röster: 7

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Hel Majskyckling ca 1300 g

Läs mer

Liknande recept