Recept

Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar

3.2
(17)
En ugnstekt majskyckling penslad med smaker av honung, citron och fänkål. Servera gärna en Fänkål- och potatisgratäng till.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Majskyckling
  • 2 msk Fänkålsfrön, grovstött - 1 krm till servering
  • 1 dl Honung
  • 1 st Citron, skal och saft av
  • 10 st Drag svartpeppar
  • 50 g Smält smör
  • Salt

Tillagning:

  1. Koka upp honung, smör, citronjuice och citronskal samt fänkålsfrö och svartpeppar och låt koka tills den är något simmig.

  2. Krydda kycklingen med salt och pensla från början med såsen. Stek kycklingen i ugn 180°C i ca 60 min, pensla med såsen var 10e min. När kycklingen är klar (temp 82°C), ta den ur ugnen och pensla en sista gång och krydda med flingsalt och lite extra stött fänkålsfrö och svartpeppar.

  3. Serveringstips: Fänkål och potatisgratäng - Lägg fänkål och potatis i ugnsfast form och krydda med salt, svartpeppar och gnid in med olivolja och vitlök. Baka i ugn 180°C i 30 min, tillsätt grädde och baka i ytterligare 15 min. Toppa med smulad getost och baka ytterligare 15 min. Strö över fint strimlad persilja och krossade crostinis innan servering.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.2 / 5. Antal röster: 17

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Hel Majskyckling ca 1300 g

Läs mer

Liknande recept