Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar
Ingredienser
- 1 st Majskyckling
- 2 msk Fänkålsfrön, grovstött - 1 krm till servering
- 1 dl Honung
- 1 st Citron, skal och saft av
- 10 st Drag svartpeppar
- 50 g Smält smör
- Salt
Tillagning:
-
Koka upp honung, smör, citronjuice och citronskal samt fänkålsfrö och svartpeppar och låt koka tills den är något simmig.
-
Krydda kycklingen med salt och pensla från början med såsen. Stek kycklingen i ugn 180°C i ca 60 min, pensla med såsen var 10e min. När kycklingen är klar (temp 82°C), ta den ur ugnen och pensla en sista gång och krydda med flingsalt och lite extra stött fänkålsfrö och svartpeppar.
-
Serveringstips: Fänkål och potatisgratäng - Lägg fänkål och potatis i ugnsfast form och krydda med salt, svartpeppar och gnid in med olivolja och vitlök. Baka i ugn 180°C i 30 min, tillsätt grädde och baka i ytterligare 15 min. Toppa med smulad getost och baka ytterligare 15 min. Strö över fint strimlad persilja och krossade crostinis innan servering.