Recept

Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök

4.1
(30)
Ugnstekt majskyckling med härliga smaker av timjan och citron. Stek på låg temp och pensla kycklingen kontinuerligt.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel majskyckling
  • 1 dl Flytande honung
  • 2 st Citroner, skalet av
  • 2 msk Timjanblad
  • 2 dl Grädde
  • 20 st Cocktailtomater, skållade och skalade
  • 20 st Gröna sparrisar
  • 12 st Steklökar, skalade och delade
  • 10 st Vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk Timjan, plockad
  • Salt och svartpeppar
  • Matolja
  • Smör till stekning

Tillagning:

  1. Krydda kycklingen med salt och bind upp benen. Gnid in med olja och baka i ugn 200°C i 30 min. Under tiden blanda honung med citronskal och timjan och pensla kycklingen.

  2. Sänk värmen till 180°C och pensla kycklingen var 10:e minut. Låt steka i ca 30 min tills kycklingen är genomstekt. Tag kycklingen ur ugnen och låt vila.

  3. Stek steklökarna långsamt i smör i ca 10 min höj värmen och stek även sparrisen, tillsätt tomaterna och timjan och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar.

  4. Stek skivade vitlöksklyftor i smör tills de är gyllene, tillsätt grädden och låt koka till god smak. Smaka av med salt.

  5. Lägg upp kycklingen med garnityren runt omkring, skeda grädden ovanpå.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 30

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Hel Majskyckling ca 1300 g

Läs mer

Liknande recept