Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Ingredienser
- 1 st Hel majskyckling
- 800 g Butternutpumpa delad i grova bitar
- 4 st Gula lökar, skalade och halverade
- 4 dl kalvbuljong, väl utspädd alt. enligt tillverkares anvisningar
- 3 st Apelsiner, saft och skal av
- 1 dl Honung
- 4 msk Sherryvinäger
- 200 g Haricots vertes
- Salt och svartpeppar
Tillagning:
-
Bind upp kycklingen.
-
Koka upp 0,75 dl honung med saft och skal från 1 apelsin.
-
Vänd lök och pumpa i lite olivolja och salt.
-
Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Pensla med apelsinhonung och stek i ugn 175°C tillsammans med lök och pumpa. Pensla kycklingen med honungsblandningen var 15:e minut. Stek kycklingen tills den når en innertemperatur av 82°C invid lårbenet, det tar ca 60 min.
-
Stek haricots Vertes i en stekpanna i olja och krydda med salt.
-
Under tiden kycklingen steker i ugnen: Koka ihop saft och skal av resterande apelsiner tillsammans med resten av honungen till ca 1,5 dl återstår. Tillsätt kalvbuljong och sherryvinäger. Koka ihop till fin smak och konsistens, ev. red såsen. Smaka av med salt och peppar.