Recept

Halstrad kycklingfilé med smaker från Grekland

0
(0)
Fantastisk god sommarsallad med halstrad kycklingbröstfilé. Gärna solmogna svenska sommargrönsaker så mycket det går samt samt en god olivolja.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 1 st Gurka
  • 1 st Röd paprika
  • 200 st Fetaost i bit
  • 4 st Tomater
  • 1 st Rödlök
  • 1 st Citron
  • 1 kruka Basilika
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 dl Oliver
  • Salt och nymalen svartpeppar

Tillagning:

  1. Dela gurkan och ta bort kärnhuset. Skär gurkan och fetaost i stavar. Skär tomater och paprika i grova bitar. Skala och skiva rödlöken. Grovhacka basilikan.

  2. Fräs gurkan i olivolja på svag värme 4-5 min. Tillsätt tomater, paprika, rödlök och fetaost och fräs ytterligare 2 min. Vänd ner basilika och oliver. Lägg upp, salta och peppra.

  3. Under tiden halstrar du kycklingfiléerna 2-3 min på varje sida på hög värme i olivolja med lite grovkrossad vitlök. Gör dem klara i ugnen ca 200°C, Salta och peppra och toppa med lite nyrivet citronskal.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept