Tag av det yttersta skalet på schalottenlöken, dela dem på längden och lägg på en plåt med snittsidan uppåt, pensla med olivolja. Salta, peppra och baka dem i ugn på 225 grader i 30 min.
3
Lägg kycklingen i en kastrull, slå på vinet, vattnet och buljongtärningen. Sätt på ett lock och låt kycklingen brässeras i vinet i ca 4 minuter. Låt svalna i spadet. Sila av spadet efter ytterligare 10 min.
4
Förväll murklorna två gånger, skölj och grovhacka dem.
5
Fräs löken, vitlöken och murklorna, slå på spadet från kycklingen och låt det koka in i grönsakerna. Häll på grädde och mjölk. Låt koka ett par minuter, red av.
6
Servera grytan med riset.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!