Recept

Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök

5
(1)
God gryta med murklor och vin. Har du inga murklor använd annan skogssvamp.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Kycklinglårfilé
  • 4 port. Vildris eller t.ex. råris.
  • 6 st Schalottenlökar, avlånga
  • 2 dl Vitt vin
  • 1 dl Vatten
  • 1 st Hönsbuljongtärning
  • 200 g Stenmurklor (efter blötläggning), alt. kantareller
  • 1 st Gul lök, hackad
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressade

Tillagning:

  1. Koka riset.

  2. Tag av det yttersta skalet på schalottenlöken, dela dem på längden och lägg på en plåt med snittsidan uppåt, pensla med olivolja. Salta, peppra och baka dem i ugn på 225 grader i 30 min.

  3. Lägg kycklingen i en kastrull, slå på vinet, vattnet och buljongtärningen. Sätt på ett lock och låt kycklingen brässeras i vinet i ca 4 minuter. Låt svalna i spadet. Sila av spadet efter ytterligare 10 min.

  4. Förväll murklorna två gånger, skölj och grovhacka dem.

  5. Fräs löken, vitlöken och murklorna, slå på spadet från kycklingen och låt det koka in i grönsakerna. Häll på grädde och mjölk. Låt koka ett par minuter, red av.

  6. Servera grytan med riset.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinglårfilé

Läs mer