Recept
Gryta med chili, apelsin & vitt vin

Gryta med bl.a. chili, apelsin och vitt vin. Hetta möter sötma.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Olja
- 1 st Gul lök
- 1 st Gul paprika
- 1 st Apelsin
- 1 tsk Socker
- 2 tsk Chilipasta
- 2 msk Chilisås
- 2 msk Ketjap manis
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Vitt vin
Tillagning:
-
Skär fileerna i tre delar. Bryn dem lätt i stekgryta.
-
Finhacka lök och paprika.
-
Riv skalet av apelsinen och pressa sedan ur saften.
-
Lägg lök och paprika i stekgrytan. Rör ner apelsinskalet, apelsinsaften och sockret. Låt puttra i 5 min.
-
Rör ner chilipastan chilisås, ketchup manis, crème fraiche och vin. Låt koka under lock i 10 min.
-
Späd med mer vin om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Mangokyckling
Mangokyckling
Läs mer om Kycklingsoppa med nudlar
Kycklingsoppa med nudlar
Läs mer om Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Läs mer om Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Läs mer om Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cornflakes filé