Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 st Morot, stor
- 0.5 st Purjolök, det gröna
- 2 tsk Kinesisk soja
- 1 dl Grönsaks- eller hönsbuljong
- Salt och Citronpeppar
- 2 st Morötter, stora
- 4 dl Grönsaksbuljong
- 0.75 dl Koncentrerad apelsinjuice
- 1 tsk Timjan
Tillagning:
-
Gör ett snitt längs med varje filé så att de blir dubbelt så stora.
-
Hyvla morötterna med osthyvel. Strimla purjolöken. Förväll dem i 5 min i kokande vatten. Krydda filéerna inuti med salt och peppar. Fyll dem med grönsakerna. Vik ihop dem och lägg dem i en ugnsfast form.
-
Pensla köttet med soja. Häll buljong runt om och låt koka i ugn i ca 25 min, 175 grader, tills köttsaften är klar och genomskinlig.
-
Tag upp filéerna ur formen och lägg dem på ett uppläggningsfat. Håll dem varma.
-
SÅS: Skär morötterna i mindre bitar. Låt koka i buljong tills de mjuknat. Mixa i matberedare eller mixer. Häll såsen i en kastrull och tillsätt juice och timjan. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
-
Häll såsen runtom köttet. Gott att servera till: cous-cous eller ris, dekorerat med gröna ärtor.