Recept
Grillade kycklingspett med sallad på spenat, äpple och vete, samt en pepparrotsgräddfil
Nyttigt och fräscht med sallad på färsk spenat och röda äpplen som vi toppar med en pepparrotssås. Servera med varma eller kalla kycklingspett.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 påse Färdiggrillade kycklingspett grillkrydda
- 2 dl Matvete
- 2 st Röda äpplen
- 100 g Färsk spenat
- 1 st schalottenlök, hackad
- 2 st Dillkvistar, plockade
- 2 dl Gräddfil
- 1 st Citron, saften
- 1 st Pepparrot, liten, riven
- 2 msk Kapris
- Kallpressad olivolja
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Värm kycklingspetten enligt anvisningar på förpackningen.
-
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen och låt det svalna. Skär äpplena i båtar och blanda med spenat, vete och olivolja. Avsluta med att blanda i kapris, dill och schalottenlök. Salta och peppra.
-
Blanda gräddfilen med citron och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera kycklingspetten med salladen och såsen.
Liknande recept
Läs mer om Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Läs mer om Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Läs mer om Grillad kycklingfilé med het bönsallad
Grillad kycklingfilé med het bönsallad
Läs mer om Grillspett med mango & tomatsallad
Grillspett med mango & tomatsallad
Läs mer om Grillade kycklingspett med tomat- o avokadosallad
Grillade kycklingspett med tomat- o avokadosallad
Läs mer om Grillade kycklingspett med grönsaksris
Grillade kycklingspett med grönsaksris
Läs mer om Chicken Drumsticks med Tropisk salsa
Chicken Drumsticks med Tropisk salsa
Läs mer om Chicken Drumsticks med Texmexsallad
Chicken Drumsticks med Texmexsallad
Läs mer om Chicken Drumsticks med kidneybean och blomkålsvinaigrette
Chicken Drumsticks med kidneybean och blomkålsvinaigrette
Läs mer om Chicken Drumsticks med kall pastasallad och rostad vitlöksdressing