Recept

Grillade kycklingburgare med ananas-salsa och halloumi

4
(1)
En saftig kycklingburgare med både söta och salta smaker i perfekt harmoni.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Kycklingfärs
  • Salt och peppar
  • 4 st Hamburgerbröd
  • 4 st Inlagd jalapeño
  • 150 g Hallomi
  • 1 dl Majonnäs
  • 0.5 dl Äppelcidervinäger
  • 0.75 dl Vatten
  • 0.5 dl Socker
  • 2 krm Salt
  • 2 st Rödlökar
  • 1 st Ananas, liten
  • 2.5 krm Chipotlepulver
  • 1 st Lime, skal och lime
  • 1 tsk Socker
  • 1 st Rödlök, liten
  • 1 dl Färsk mynta el. koriander el. en blandning, hackad
  • Salt och grovmalen svartpeppar

Tillagning:

  1. Gör 4 lika stora burgare genom att blanda kycklingfärs, salt och peppar.

  2. Picklad lök: koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.

  3. Skär bort skalet från ananasen och skär fruktköttet i fina tärningar. Hacka rödlök fint och lägg i en skål med ananasen. Tillsätt socker, chipotlepulver samt saft och skal från lime och blanda allt noga. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp fram tills middagen. Vänd ner örterna strax innan servering.

  4. Grilla eller stek kycklingburgarna tills den har fått fin färg och är helt genomstekt.

  5. Skiva och stek i olja eller grilla halloumin tills den är gyllenbrun på båda sidor.

  6. Rosta gärna hamburgerbrödet lätt och montera ihop burgarna med majonnäs och picklad lök på botten, sedan toppar du med kycklingburgare, halloumi, salsa och jalapeno. Servera genast.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept