Grillade kycklingburgare med ananas-salsa och halloumi
Ingredienser
- 600 g Kycklingfärs
- Salt och peppar
- 4 st Hamburgerbröd
- 4 st Inlagd jalapeño
- 150 g Hallomi
- 1 dl Majonnäs
- 0.5 dl Äppelcidervinäger
- 0.75 dl Vatten
- 0.5 dl Socker
- 2 krm Salt
- 2 st Rödlökar
- 1 st Ananas, liten
- 2.5 krm Chipotlepulver
- 1 st Lime, skal och lime
- 1 tsk Socker
- 1 st Rödlök, liten
- 1 dl Färsk mynta el. koriander el. en blandning, hackad
- Salt och grovmalen svartpeppar
Tillagning:
-
Gör 4 lika stora burgare genom att blanda kycklingfärs, salt och peppar.
-
Picklad lök: koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.
-
Skär bort skalet från ananasen och skär fruktköttet i fina tärningar. Hacka rödlök fint och lägg i en skål med ananasen. Tillsätt socker, chipotlepulver samt saft och skal från lime och blanda allt noga. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp fram tills middagen. Vänd ner örterna strax innan servering.
-
Grilla eller stek kycklingburgarna tills den har fått fin färg och är helt genomstekt.
-
Skiva och stek i olja eller grilla halloumin tills den är gyllenbrun på båda sidor.
-
Rosta gärna hamburgerbrödet lätt och montera ihop burgarna med majonnäs och picklad lök på botten, sedan toppar du med kycklingburgare, halloumi, salsa och jalapeno. Servera genast.