Recept
Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat
När du är sugen på något enkelt men väldigt gott.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé med glaze
- 200 g Grön sparris
- 2 st Tomater
- 1 st Schalottenlök, tunt skivad
- 0.5 dl Balsamvinäger
- 1 dl Olivolja
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tänd grillen och grilla den marinerade kycklingen tills den är klar.
-
Dela tomaterna och stek dem på hög värme i en stekpanna, slå på balsamicovinäger och koka ihop till en sirapsliknande konsistens. Blanda i olivoljan och schalottenlök och smaka av med salt och peppar. Använd skyn som sås.
-
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 min.
-
Servera kycklingen med tomaten och sparrisen.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Läs mer om Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Läs mer om Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Läs mer om Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré