Recept

Grillade kycklingben med sardell, citron och parmesandipp serveras med dippgrönsaker.

3
(2)
Ibland behöver man inte göra det så svårt. Servera lite kycklingben, grönsaker i stavar och en dippsås. Vill du göra det ännu enklare använd våra färdiggrillade frysta kycklingben.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 900 g Kycklingben
  • 1 dl Grillolja
  • 1 dl Majonnäs
  • 2 dl Crème fraiche
  • 50 g Parmesanost, riven
  • 30 g Sardeller, hackade
  • 1 st Citron, skal från hela, saft från halva
  • 200 g Morot
  • 200 g Blomkålsbuketter
  • 200 g Gurka
  • 200 g Selleri

Tillagning:

  1. Pensla benen med grillolja, grilla dem ca 20 min, salta och peppra.

  2. Blanda majonnäsen, crème fraichen, parmesanen, sardellerna, citronskalet och den pressade saften.

  3. Servera som god plockmat med blandade råa dippgrönsaker som morotsstavar, blomkålsbuketter, selleristavar, gurkstavar mm.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept