Recept

Grillad Tvådelad filé med grillade primörer

0
(0)
Att grilla grönsaker på grillen blir fantastiskt gott. Låt sedan kryddsmöret smälta ner över både kyckling och grönsaker.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tvådelad kycklingfilé
  • 50 g Smör, mjukt
  • 4 st Sardellfiléer, fint hackade
  • 1 msk Kapris, hackade
  • 1 st Citron, rivet skal samt 1/2 saft
  • 1 kruka Dragon, fint hackad
  • 1 st Knippe med morötter
  • 8 st Gröna sparris
  • 8 st Broccolibuketter
  • 10 st Färskpotatis, kokta, kalla och halverade
  • 1.5 msk Matolja, el. grillmarinad
  • 1 påse Ruccola (ca 70 g)
  • 50 g Parmesan, fint riven
  • 1 msk Olivolja
  • Peppar

Tillagning:

  1. Marinera kycklingen i 1 dl matolja, 3 msk soya, ½ vitvinsvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor, färsk hackad rosmarin och färsk hackad timjan. Låt stå svalt.

  2. Blanda det mjuka smöret med sardeller, kapris, citronskal, pressad saft och hackad dragon, smaka av med lite malen peppar. Rulla in i smörpapper och ställ i kylen.

  3. Förväll morötterna, låt rinna av i durkslag. Blanda alla grönsakerna och potatisen med lite matolja el grillmarinad. Grilla kycklingen och grönsakerna.

  4. Blanda ruccolan och parmesanen, fördela på tallrikar och ringla lite olivolja över salladen.

  5. Lägg upp kycklingen, de grillade grönsakerna och servera med en skiva av kryddsmöret.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept