Recept
Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott

Marinera kycklingen och bjud på en härlig sötpotatiskompott och en sås smaksatt med lite kummin och citron.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 700 g Tvådelad kycklingfilé fryst eller färsk
- 700 g Sötpotatis, skalad och i grova bitar
- 1 msk Olivolja
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 2 dl Kesella
- 3 krm Hel kummin, stött i mortel
- 0.5 st Citron, rivet skal och saft
- Valfria primörer t.ex. broccoli och/el. haricots Vertes
Tillagning:
-
Marinerad kycklingen i 1 dl matolja, 3 msk soya, ½ msk vitvinsvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor och peppar. Låt stå svalt.
-
Blanda sötpotatisen med lite olja och lägg på en plåt, rosta i ugn på 225 grader tills den börjat bli lite mörk i kanterna, ca 20 min. Låt svalna.
-
Mosa sötpotatisen med gaffel, smaksätt med olivolja, vitlök, salt och peppar.
-
Blanda kesellan med kummin, citronskal och pressad saft, smaka av med salt och peppar.
-
Koka valfria primörer i saltat vatten. Grilla kycklingen och servera direkt med sötpotatispurén, kesellan och de kokta grönsakerna.
