Recept

Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott

5
(1)
Marinera kycklingen och bjud på en härlig sötpotatiskompott och en sås smaksatt med lite kummin och citron.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 700 g Tvådelad kycklingfilé fryst eller färsk
  • 700 g Sötpotatis, skalad och i grova bitar
  • 1 msk Olivolja
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl Kesella
  • 3 krm Hel kummin, stött i mortel
  • 0.5 st Citron, rivet skal och saft
  • Valfria primörer t.ex. broccoli och/el. haricots Vertes

Tillagning:

  1. Marinerad kycklingen i 1 dl matolja, 3 msk soya, ½ msk vitvinsvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor och peppar. Låt stå svalt.

  2. Blanda sötpotatisen med lite olja och lägg på en plåt, rosta i ugn på 225 grader tills den börjat bli lite mörk i kanterna, ca 20 min. Låt svalna.

  3. Mosa sötpotatisen med gaffel, smaksätt med olivolja, vitlök, salt och peppar.

  4. Blanda kesellan med kummin, citronskal och pressad saft, smaka av med salt och peppar.

  5. Koka valfria primörer i saltat vatten. Grilla kycklingen och servera direkt med sötpotatispurén, kesellan och de kokta grönsakerna.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelade Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept