Recept

Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker

1
(1)
Vi drömmer oss till medelhavet med grillad kyckling och grillade medelhavsgrönsaker.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tvådelad kycklingfilé fryst eller färskt
  • 2 msk Matolja - till potatisen och till grönsakerna
  • 0.5 st Zucchini, i stora bitar
  • 2 st Röda paprikor i bitar
  • 0.5 st Aubergine, i stora bitar
  • 100 g Getost, i tärningar
  • 1 msk Olivolja
  • 0.5 msk Vit balsamvinäger
  • 1 kruka Basilika, grovhackad

Tillagning:

  1. Marinera kycklingen med 1 dl matolja, 3 msk soya, ½ msk vitvinsvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor, färsk hackad dragon, låt stå svalt.

  2. Halvera potatisen på längden och blanda med lite matolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsplåt med bakplåtspapper el. teflonplåt och rosta på 225 grader i ca 25 min.

  3. Blanda upp alla grönsaker med matoljan, grilla i 5-10 min eller tills de fått fin färg och är mjuka. Tag från grillen och lägg i en skål, låt svalna och blanda därefter med getosten, olivoljan, balsamvinägern och basilikan.

  4. Grilla kycklingen och servera med grönsaks- och getoströran samt den rostade sparrispotatisen. Servera gärna med lite romansallad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 1 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept