Recept

Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt

0
(0)
Grillad spetskål med en touch av apelsinmarmelad är en riktig höjdpunkt i denna rätt där vi serverar med marinerad kycklingfilé.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Tvådelad kycklingfilé fryst eller färsk, marinerad
  • 1 st Spetskålshuvud
  • 2 msk Apelsinmarmelad
  • 1 st Citron, saften. Halva saften till marmeladen, andra halvan till yoghurten.
  • 2 msk Tapenade
  • 2 msk Soltorkade tomater, hackade
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 tsk Färsk timjan, hackad
  • 2 dl Grekisk yoghurt
  • 2 msk Flytande honung
  • 4 port. Färskpotatis

Tillagning:

  1. Marinera kycklingen med 1 dl matolja, 3 msk soya, ½ msk vitvinsvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk chili och 1 tsk currypasta. Låt stå svalt.

  2. Förväll kålhuvudet i ett par minuter i saltat vatten, kallspola och låt därefter rinna av i ett durkslag.

  3. Blanda apelsinmarmeladen med den pressade citronen.

  4. Blanda tapenaden med den soltorkade tomaten, vitlök och timjan.

  5. Blanda yoghurten med honungen, smaka av med resten av den pressade citronen.

  6. Koka potatisen och grilla den marinerade kycklingen.

  7. Dela kålhuvudet i fyra delar, pensla med lite matolja och grilla ett par minuter på varje sida. Pensla på apelsin och citronglacen på slutet.

  8. Servera direkt med den grillade kålen, tapenadröran, potatis och yoghurten.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept