Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Ingredienser
- 1 pkt Tvådelad kycklingfilé fryst eller färsk, marinerad
- 1 st Spetskålshuvud
- 2 msk Apelsinmarmelad
- 1 st Citron, saften. Halva saften till marmeladen, andra halvan till yoghurten.
- 2 msk Tapenade
- 2 msk Soltorkade tomater, hackade
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 0.5 tsk Färsk timjan, hackad
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 2 msk Flytande honung
- 4 port. Färskpotatis
Tillagning:
-
Marinera kycklingen med 1 dl matolja, 3 msk soya, ½ msk vitvinsvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk chili och 1 tsk currypasta. Låt stå svalt.
-
Förväll kålhuvudet i ett par minuter i saltat vatten, kallspola och låt därefter rinna av i ett durkslag.
-
Blanda apelsinmarmeladen med den pressade citronen.
-
Blanda tapenaden med den soltorkade tomaten, vitlök och timjan.
-
Blanda yoghurten med honungen, smaka av med resten av den pressade citronen.
-
Koka potatisen och grilla den marinerade kycklingen.
-
Dela kålhuvudet i fyra delar, pensla med lite matolja och grilla ett par minuter på varje sida. Pensla på apelsin och citronglacen på slutet.
-
Servera direkt med den grillade kålen, tapenadröran, potatis och yoghurten.