Recept
Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Vacker och fräsch rätt med vår goda majskycklingbröstfilé. En spännande kombo med blomkål, rädisor, vindruvor m.m. Toppad med en parmesanmajonnäs.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Majskycklingbröstfiléer
- 1 st Blomkålshuvud, i små buketter
- 300 st Röda vindruvor, halverade
- 1 knippe Rädisor, i klyftor
- 1 dl Gräslök, fint skuren
- 100 g Parmesanost, fint riven
- 2 msk Kapris, finhackad
- 2 dl Majonnäs
- 1 st Vitlöksklyfta, riven
- 1 l Machesallad, plockade
- 2 st Gemsalladshuvud, sköljd riven i bitar
- 3 msk Olivolja
- 1 msk Citronjuice
- Salt
Tillagning:
-
Grilla eller stek kycklingen hastigt på båda sidor och stek sedan färdigt i ugn 150°C i ca 25 min, låt vila 5 min och skiva sedan upp kycklingen.
-
Koka blomkålen hastigt och kyl ned. Blanda blomkål, druvor, rädisor, gräslök, machesallad och gemsallad i en bunke. Häll över olivolja och citronsaft och krydda med salt.
-
Blanda majonnäs med parmesanost, vitlök och kapris. Smaka av med salt
-
Lägg upp salladen på tallrikar och lägg den skivade kycklingen ovanpå. Servera med såsen vid sidan.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Läs mer om Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Läs mer om Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Läs mer om Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis