Recept

Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön

4.7
(3)
Miso, som är en fermenterad sojabönpasta, finns i lite olika varianter men den vita miso-pastan är ett fantastiskt sätt att höja majonnäsen till nya nivåer.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerade Buffalo Wings med glaze
  • 4 st Majskolvar, färska (eller förkokta)
  • Olja
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 0.5 st Grön chili
  • Finhackad koriander
  • 2 st Salladslökar
  • 1 msk Rostade sesamfrön
  • 1 st Ägg
  • 2 tsk Risvinäger
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1 msk Vit miso
  • 0.5 tsk Ingefärs juice (riv ingefära och krama ur saften ur rivet)
  • 3 dl Neutral olja
  • Salt

Tillagning:

  1. Se till att alla ingredienser till majonnäsen är samma temperatur. Vi gör majonnäsen på hela ägget och då behöver du en stavmixer med mixerkanna.

  2. Häll i alla ingredienser i mixerkannan (ägg, vinäger, dijonsenap, miso, juice och olja). Mixa i ca 30 sek tills du har en ljus och fluffig majonnäs. Smaka av med salt.

  3. Gnid in majskolvarna med olja, krydda med salt och peppar och grilla dem tills kornen är mjuka och majsen fått fin färg.

  4. Häll rikligt med miso-majonnäs över majskolvarna och toppa med finhackad chili, salladslök och koriander samt rostade sesamfrön.

  5. Servera med grillad kyckling, gärna vår Marinerade Buffalo Wings med glaze.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerade Buffalo Wings med glaze

Läs mer

Liknande recept