Miso, som är en fermenterad sojabönpasta, finns i lite olika varianter men den vita miso-pastan är ett fantastiskt sätt att höja majonnäsen till nya nivåer.
0.5tskIngefärs juice (riv ingefära och krama ur saften ur rivet)
3dlNeutral olja
Salt
Tillagning:
1
Se till att alla ingredienser till majonnäsen är samma temperatur. Vi gör majonnäsen på hela ägget och då behöver du en stavmixer med mixerkanna.
2
Häll i alla ingredienser i mixerkannan (ägg, vinäger, dijonsenap, miso, juice och olja). Mixa i ca 30 sek tills du har en ljus och fluffig majonnäs. Smaka av med salt.
3
Gnid in majskolvarna med olja, krydda med salt och peppar och grilla dem tills kornen är mjuka och majsen fått fin färg.
4
Häll rikligt med miso-majonnäs över majskolvarna och toppa med finhackad chili, salladslök och koriander samt rostade sesamfrön.
5
Servera med grillad kyckling, gärna vår Marinerade Buffalo Wings med glaze.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!