Recept
Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)

Marinera din egen kycklinglårfilé eller använd Guldfågelns färdigmarinerade kycklinglårfilé med glaze som finns i sommarsortimentet.
Antal personer:
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé
- 3 dl Couscous
- 5 dl Vatten (el. kycklingbuljong)
- 1 dl Strimlad salladslök eller gul lök, hackad
- 0.5 dl Basilika, grovt hackad
- 1 msk Olivolja
- Salt och peppar
- 4 st Tomater, tärningar
- 1 dl Gula russin, grovt hackade
- 1 dl Gul lök, finhackad
- 2 msk Äppelcidervinäger
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Honung
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tänd grillen. Grilla den marinerade kycklingen.
-
Koka upp vatten/buljong i en kastrull och tillsätt couscous och olja. Dra från värmen. Rör om och lägg på locket. Låt stå i 7-8 min.
-
Hacka ingredienserna till både couscous och relish.
-
Blanda samman tomat, russin, gul lök, vinäger, olja och honung till relishen och smaka av med salt och peppar.
-
Blanda ner lök och basilika i couscousen och smaka av med salt och peppar.
