Recept
Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)
Marinera din egen kycklinglårfilé eller använd Guldfågelns färdigmarinerade kycklinglårfilé med glaze som finns i sommarsortimentet.
Antal personer:
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé
- 3 dl Couscous
- 5 dl Vatten (el. kycklingbuljong)
- 1 dl Strimlad salladslök eller gul lök, hackad
- 0.5 dl Basilika, grovt hackad
- 1 msk Olivolja
- Salt och peppar
- 4 st Tomater, tärningar
- 1 dl Gula russin, grovt hackade
- 1 dl Gul lök, finhackad
- 2 msk Äppelcidervinäger
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Honung
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tänd grillen. Grilla den marinerade kycklingen.
-
Koka upp vatten/buljong i en kastrull och tillsätt couscous och olja. Dra från värmen. Rör om och lägg på locket. Låt stå i 7-8 min.
-
Hacka ingredienserna till både couscous och relish.
-
Blanda samman tomat, russin, gul lök, vinäger, olja och honung till relishen och smaka av med salt och peppar.
-
Blanda ner lök och basilika i couscousen och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Tomat- och bönröra
Tomat- och bönröra
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Somrig potatissallad
Somrig potatissallad
Läs mer om Kryddsmör Espanol
Kryddsmör Espanol
Läs mer om Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Läs mer om Green chili slaw