Recept
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris

Nyttigt och fräscht. Servera som förrätt eller enklare lunch.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Tunnskivad kycklingfilé
- 2 knippe Sparris, delade på hälften
- 50 g Smör
- 2 dl Hasselnötter, grovhackade
- 1 påse Ruccola (ca 70 g)
- 150 g Parmesanost, hyvlad
- 2 msk God olivolja
Tillagning:
-
Pensla kycklingen med lite olja och grilla skivorna, krydda med salt och peppar.
-
Stek sparris i smör tillsammans med hasselnötterna, krydda med salt och peppar.
-
Fördela kycklingen på fyra tallrikar och lägg på den stekta sparrisen, ruccola och parmesan. Ringla över en god olivolja och ev lite balsamvinäger.
Liknande recept
Läs mer om Tomat & Basilikafilé
Tomat & Basilikafilé
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Kycklingfilé i chilibuljong
Kycklingfilé i chilibuljong
Läs mer om Himmelsk Grekpytt
Himmelsk Grekpytt
Läs mer om Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Läs mer om Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin