Recept

Grillad kyckling med salbitaxada sauce & couscous

0
(0)
Här är en spännande salsa med bl.a. tomat, grillad paprika, rostad mandel, chili och vitlök. Supergott till grillat!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé med glaze
  • 3 st Tomater, urkärnade, finhackade
  • 5 st Små grillade paprikor (i olja), hackade
  • 50 g Mandel, skalade, rostade & krossade
  • 0.5 tsk Chiliflakes
  • 0.5 tsk Paprikapulver
  • 3 st Vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk Citronzest
  • 2 msk Persilja, hackad
  • 1.5 msk Sherryvinäger
  • 1 dl God mild olivolja
  • Salt och peppar
  • 250 g Couscous
  • 4 dl Kycklingbuljong
  • 150 g Ärtor, tinade
  • 1 st Röd paprika, finhackad
  • 100 g Gröna oliver, urkärnade, hackade
  • 2 msk Olivolja
  • 1 msk Citronjuice
  • 1 msk Apelsinjuice
  • 1 msk Sherryvinäger
  • 2 dl Hackad persilja

Tillagning:

  1. Tänd grillen och grilla kycklingen. Pensla på glazen i slutet av grillningen.

  2. Koka couscousen men byt ut vatten mot buljong. När den är färdig blanda ner ärtor, paprika & oliver. Blanda olja, citron- och apelsinjuice och häll ner i couscousen. Rör ner persiljan. Salta & peppra.

  3. Salbitxada: Hetta upp oljan i en kastrull, slå den över de andra ingredienserna i en skål. Blanda & krossa med en gaffel till en salsa. Smaka av med salt och peppar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad kycklinglårfilé Green Chili BBQ

Läs mer

Liknande recept