Recept

Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp

4
(25)
Gräddig örtgryta med majskyckling
Den här lena grytan känns som den kommer blir en riktig söndagsfavorit för hela familjen! Snabb att laga men full av smak speciellt om du använder dig av saftig majskyckling.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g majskycklinglårfilé
  • 250 g svamp, t ex skogschampinjoner
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st selleristjälkar
  • 2 st morötter
  • 1/3 urkärnad chili
  • 1 dl finhackade örter
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1/2 dl pesto, köp färdig eller gör själv
  • 25 g ruccola

Tillagning:

  1. Strimla purjolök, rödlök och vitlök. Hacka chili, morot och selleri fint. Skär kycklingen i mindre bitar

  2. Hetta upp en stor gryta eller stekpanna med olja och bryn kycklingen under omrörning.

  3. Tillsätt lök, purjolök, vitlök, morötter och selleri och fortsätt steka tills löken blivit mjuk. Tillsätt örterna och slå på vitt vin.

  4. Låt koka upp och tillsätt sedan grädde och vatten och låt koka upp. Krydda med salt och peppar och låt sjuda utan lock i ca 10 minuter.

  5. Klyfta under tiden svampen och stek den i smör, krydda med salt och peppar.

  6. Smaka av grytan med salt och peppar, rör ner pesto och vänd ner den stekta svampen.

  7. Toppa med ruccola och servera med pressad potatis.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 25

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­lårfilé 8-pack

Läs mer

Liknande recept