Recept
Gorgonzolafilé med valnötter
Till alla gorgonzola älskar - ni kommer gilla den här såsen.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- 1 dl Purjolök, finstrimlad
- 1 dl Mjölk
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 dl Konjak
- 1 dl Vitt vin
- 1 st Kycklingbuljongtärning
- 1 msk Brunt farinsocker
- 150 g Gorgonzola
- Valnötter
Tillagning:
-
Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Låt eftersteka under lock i 10 min.
-
Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom nötterna. Rör om tills osten har smält. Låt såsen småputtra i 10 min.
-
Lägg upp köttet skuret i sneda skivor på ett uppläggningsfat och häll såsen runt om. Dekorera med valnötter.
-
Servera pressad potatis eller klyftpotatis till.
Liknande recept
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Mangokyckling
Mangokyckling
Läs mer om Kycklingsoppa med nudlar
Kycklingsoppa med nudlar
Läs mer om Kycklingfyllda Tortillas
Kycklingfyllda Tortillas
Läs mer om Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Läs mer om Kyckling Kiev
Kyckling Kiev
Läs mer om Hot currykyckling
Hot currykyckling
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök