Recept
Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter
Servera gärna denna ugnstekta kyckling med wokade rotfrukter och bröd.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 60min
Ingredienser
- 1 st Hel kyckling
- 50 g Parmesanost
- 1.5 dl Blandade färska örter, finhackade
- 1 msk Vatten
- 1 tsk Salt
- 2 krm Svartpeppar
- Smör+salt+peppar+soja till pensling
Tillagning:
-
Skär bort ryggraden på kycklingen. Platta ut kycklingen så att den ligger alldeles platt och med bröstköttet uppåt.
-
Blanda samman ost, örtkryddor, vatten, salt och peppar.
-
Lyft försiktigt på skinnet på bröst och ben. Fördela fyllningen under skinnet.
-
Smält smöret i ugnen i en ugnsfast form. Blanda smöret med salt, peppar och soja. Pensla kycklingen.
-
Lägg kycklingen i formen och stek i ugn i 45-60 min, 175 grader, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.
-
Servera wokade rotfrukter och bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Läs mer om Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis
Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis
Läs mer om Solbackakyckling
Solbackakyckling
Läs mer om Indonesisk kycklinggratäng
Indonesisk kycklinggratäng
Läs mer om Ratatouille kyckling
Ratatouille kyckling
Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Läs mer om Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Läs mer om Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor
Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor
Läs mer om Dragonkyckling i ugn