Recept
Fetaostkräm med chili och oregano

En snabbfixad favorit som passar till all kyckling på grillbordet. Blir det mot förmodan över så är krämen god att bre på mackan eller dippa grönsaksstavar i.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 15min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze
- 150 g Fetaost
- 1.5 dl Yoghurt
- 1 tsk Honung
- 0.5 st Röd chili
- 3 msk Finhackad färsk oregano
- 2 msk Olivolja
- salt (sparsamt)
- Nymalen svartpeppar
Tillagning:
-
Blanda alla ingredienser utom salt och peppar i en mixerskål och mixa med stavmixer till en slät kräm.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Toppa gärna med mer finhackad chili och oregano samt lite olivolja.
-
Servera till den nygrillade kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Coleslaw
Coleslaw
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Läs mer om Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika
Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika
Läs mer om Green chili slaw
Green chili slaw
Läs mer om Chicken Wings med grillade grönsaker