Recept
Festkyckling i Portvin
Kycklingbröstfilé i en klassisk portvinssås på bara 20 min.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Salt och peppar
- Smör
- 1.5 dl Portvin
- 1 st Buljongtärning
- 2 dl Crème fraiche
- 2 tsk Kinesisk soja
- 2 krm Strösocker
Tillagning:
-
Stek filéerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
-
SÅS: Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Låt koka livligt utan lock i 10 min.
-
Skiva köttet och lägg upp det på varma tallrikar. Häll såsen runt om och servera någon god variant på potatis till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise