Recept
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple

Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- 100 g Cantadouost/pepparrot
- Salt och peppar
- 1 st Äpple
- 3 dl Äpplecider
- 4 msk Grädde
- 4 tsk Vetemjöl
- 4 msk Mjölk
Tillagning:
-
Skär en ficka i varje filé. Fyll fickan med ost och finhackad lök.
-
Bryn filéerna i stekpanna. Salta och peppra.
-
Skär äpplet i små, små tärningar och strö runt om köttet i stekpannan. Tillsätt cider och grädde.
-
Skaka samman mjölk och mjöl. Häll det över köttet och låt koka i 3-5 min.
-
Smaka av med salt och peppar. Eventuell överbliven ost kan strös runt om köttet. Såsen blir då krämigare i konsistensen.
-
Servera pressad potatis till.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Ostgratinerade kycklingfiléer
Ostgratinerade kycklingfiléer
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Indonesisk Hetta
Indonesisk Hetta
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs