Recept

Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola

3.3
(7)
Till alla fänkålsälskare här har ni ett recept ni kommer gilla. Serveras här med vårens säsongsgrönsaker.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel Majskyckling
  • 2 msk Fänkålsfrön, stött (minska om du inte vill ha så stark fänkålssmak)
  • 1 msk Korianderfrö, stött
  • 2 st Vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 st Broccolihuvud i små buketter
  • 2 st Lime, skalet av
  • 12 st Grön sparris
  • 3 dl Gröna ärtor
  • 3 dl Rucola
  • 2 dl Babyspenat
  • 1 dl Smält smör
  • 1 dl Olivolja
  • Salt

Tillagning:

  1. Bind upp kycklingen och pensla med smält smör. Krydda med koriander, fänkål, salt och peppar. Baka kycklingen i ugn 220°C i 20 min.

  2. Sänk värmen till 170°C och baka den tills den är 82°C vid tjockaste delen på lårbenet ca 30 min till, pensla kycklingen med stekjuicen som bildas under stekningen ett par gånger. Tag ur kycklingen och låt vila en stund innan du skär upp den.

  3. Fräs vitlöken i olivolja, tillsätt broccoli och sparris, låt fräsa långsamt i 3-4 min tills att broccolin och sparrisen börjar mjukna.

  4. Tillsätt ärtor och låt bli varma, till sist vänd ner rucola och spenat. Smaksätt med salt och rivet skal av lime.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 7

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Hel Majskyckling ca 1300 g

Läs mer

Liknande recept