Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Ingredienser
- 2 st Dubbel majskycklingbröstfilé med skinn
- 1 dl Honung
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 1 dl Nötter, lätt rostade (pistage, mandel, valnöt)
- 4 st Timjankvistar
- 1 st Äpple, tärnat
- 1 st Gul lök, finhackad
- 3 dl Äppelcider, torr
- 3 dl Kalvbuljong
- 2 dl Vispgrädde + 0,5 dl vispad grädde till servering
- 2 l Bladspenat, färsk
- 2 st Bananschalottenlökar, finhackade
- 100 g Smör
- Salt
Tillagning:
-
Krydda dubbelbrösten med salt och peppar och stek det gyllene på båda sidor i smör. Tillsätt honung och vinäger och baka i ugn 150°C till en innertemp. 72°C. Ös med honung då och då så att den får fin glasering. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila. Toppa med nötter.
-
Sås: Fräs äpple, lök och timjan gyllene i smör. Tillsätt äppelcider och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt kalvbuljong och koka ihop igen tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka i ca 5 min och sila av såsen ner i en ny kastrull. Smaka av med salt och red ev. såsen.
-
Vid servering vänd ned 0,5 dl lättvispad grädde i såsen för fin melering.
-
Fräs spenaten ca 1 min i smör tillsammans med finhackad schalottenlök. Krydda med salt. Servera kycklingen med spenaten och ev. rostad potatis.