Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Ingredienser
- 2 st Dubbelt majskycklingbröst med skinn
- 100 g Salsiccia, färsk rå
- 300 g Zucchini, i skivor
- 600 g Potatis, i tunna skivor
- 1 dl Olivolja
- 10 st Vitlöksklyftor, krossade
- 2 msk Timjanblad, fint plockade
- 4 st Rosmarinkvistar
- 100 g Smör
- 4 dl Kalvbuljong
- 1 st Citron, skal och saft
- Salt
Tillagning:
-
Tryck ut innehållet ur salsiccian och stoppa in den i mitten av de två dubbelbrösten, 50 g per dubbelbröst. Krydda med lite salt och peppar på köttsidorna. Vik ihop och forma till en rulle. Bind ihop rullen med bindgarn och krydda ytan med salt och peppar samt timjan.
-
Varva potatis och zucchini i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja och salt. Baka dem i ugn 220°C ca 25 min.
-
Stek kycklingrullen i ugn 120°C till en innertemperatur av 70°C. Låt den vila någon minut och stek sedan rullen i smör tillsammans med 10 st krossade vitlöksklyftor och 4 st kvistar rosmarin. Var försiktig! Du vill inte bränna smör, vitlök eller rosmarin eftersom det ska användas som garnering vid servering.
-
När kycklingen är gyllene ta upp den och tillsätt kalvbuljongen i stekpannan och låt koka upp. Smaka av såsen med citronsaft och skal.
-
Skiva kycklingen och lägg upp på fat och ringla såsen över alltsammans. Garnera med vitlöken och rosmarinkvistarna.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Läs mer om Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Läs mer om Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Läs mer om Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Läs mer om Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin
Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin
Läs mer om Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat