Recept

Dillkyckling

3.8
(4)
Spännande variant på den klassiska rätten dillkött men här med kycklinglårfilé istället.
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Kycklinglårfilé
  • 1 l Vatten
  • 1 st Morot, i slantar
  • 1 st Purjolök i 2 cm stora bitar
  • 2 st Lagerblad
  • 5 st Vitpepparkorn
  • 2 tsk Salt
  • 1 msk Smör
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 dl Grädde
  • 1 msk Ättika 12%
  • 2 msk Socker
  • 1 dl Finhackad dill
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Koka upp vattnet och lägg i morot, purjolök, lagerblad, vitpeppar och salt.

  2. Putsa och halvera lårfiléerna. Lägg dem i det sjudande vattnet och låt koka sakta 15-20 min. Sila av buljongen och lägg undan kycklingen.

  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ner mjölet med en visp. Pytsa i lite buljong så att det får koka in och fortsätt så i omgångar tills du har använt ca 5 dl. Rör ner grädden. Vill du ha såsen tunnare fortsätter du med buljong.

  4. Koka upp ättika och socker i en lite kastrull (eller mikro)och smaka av såsen med det sötsura tills det smakar gott.

  5. Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det värmas tillsammans i ca 5 min. Krydda med dill, salt och vitpeppar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinglårfilé

Läs mer