Koka upp vattnet och lägg i morot, purjolök, lagerblad, vitpeppar och salt.
2
Putsa och halvera lårfiléerna. Lägg dem i det sjudande vattnet och låt koka sakta 15-20 min. Sila av buljongen och lägg undan kycklingen.
3
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ner mjölet med en visp. Pytsa i lite buljong så att det får koka in och fortsätt så i omgångar tills du har använt ca 5 dl. Rör ner grädden. Vill du ha såsen tunnare fortsätter du med buljong.
4
Koka upp ättika och socker i en lite kastrull (eller mikro)och smaka av såsen med det sötsura tills det smakar gott.
5
Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det värmas tillsammans i ca 5 min. Krydda med dill, salt och vitpeppar.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 4
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!