Recept
Citronstekt kyckling med pasta
Här fyller vi kycklingen med ett gott citronsmör.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer färska eller frysta
- Salt och peppar
- 75 g Smör
- 2 st Citron, rivet skal
- Salt och peppar
- 1 dl Grädde
- 1 dl Vatten
- 4 krm Gurkmeja
- Lite citronsaft
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Skär en djup ficka på långsidan i varje filé
-
Citronsmör: Blanda samman smör, citronskal, salt och peppar. Fyll filéerna med hälften av citronsmöret.
-
Sås: Koka samman grädde, vatten, kryddor till såsen. Låt koka 5-10 min utan lock så att den tjocknar något.
-
Stek kycklingfiléerna i lite av citronsmöret. Salta och peppra
-
Rör ner resterande citronsmör i såsen. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera citronstekta smörfyllda filéer med sås och färsk nykokt spenatpasta. Gott att servera till är sparris och små minitomater.
Liknande recept
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Kycklingtagliatelle
Kycklingtagliatelle
Läs mer om Kyckling Kiev
Kyckling Kiev
Läs mer om Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Läs mer om Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Läs mer om Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé