Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Ingredienser
- 3 st majskycklingbröst
- olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st saft från citron
- salt och peppar
- 500 g papardelle (eller annan pasta)
- 25 g rostade hasselnötter
- 1 st rivet skal från citron
- 1 knippe grön sparris
- ev strimlad röd chili
- DRAGONSMÖR
- 1 kruka färsk dragon
- 1 kruka bladpersilja (ca 2 dl hackad
- 125 g rumstempererat smör
- 2 st stora vitlöksklyftor
- 1 dl finriven parmesan eller peccorino
- 1 st rivet skal från citron
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Tillagning:
-
Hacka örterna till smöret grovt (då går det lättare mixa sönder dem) och mixa med vitlök, parmesan, skal och saft från citron samt salt och peppar till en grön massa. Tillsätt smöret och mixa tills du har ett slätt grönt smör.
-
Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i en krossad vitlöksklyfta.
-
Stek kycklingen så den får fin färg på båda sidor, pressa över citronsaft, sänk temperaturen och lägg på ett lock och låt kycklingen fortsätta bakas i ca 10 minuter tills den är genomlagad eller har en innertemperatur på ca 72 grader. Låt kycklingen vila under tiden du kokar pasta.
-
Häll tillbaka den avrunna pastan i grytan med ca 1 dl pastavatten och dragonsmöret. Blanda runt med en träslev eller slickepott tills smöret smält och blandats med pastavattnet som en sås runt pastan. Smaka av med salt.
-
Skiva kycklingen och sparrisen och toppa pastan med detta, samt chili om så önskas. Avsluta med hackade rostade hasselnötter samt eventuellt mer parmesan. Servera genast.