Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst
Ingredienser
- 2 st Dubbelbröst av majskyckling med skinn
- 1 st Citron
- 4 st Vitlöksklyftor
- 4 st Sardellfiléer
- 1 dl Bladpersilja, plockade blad av
- 400 g Tomater, blandade sorter
- 5 st Skivor ljust bröd
- 2 st Buffelmozzarella
- Olivolja
- Salt
Tillagning:
-
Skölj citronen och skala av det yttersta med potatisskalare. Dela sardellfiléerna på mitten, skala vitlöksklyftor och skiva tunt.
-
Från ena änden av bröstet, lossa försiktigt skinnet från köttet på kycklingen med hjälp av fingrarna, men låt sitta fast längst ut. Lägg in sardellfiléerna, citronskalet och vitlöken under skinnet.
-
Stek kycklingen krispig på skinnet och baka färdigt i ugnen på 125°C till 72°C innertemp.
-
Bryt brödet i grova bitar och lägg på en ugnsfast plåt. Ringla över olivolja, krydda med salt och rosta i ugnen på 150°C i ca 10 min.
-
Dela tomaterna och stekt snabbt i olivolja på hög värme. Bryt mozzarellan i grova bitar.
-
Servera kycklingen tillsammans med de stekta tomaterna, mozzarellan och krutongerna. Avsluta med persiljan och ringla lite olivolja över.