Recept

Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst

4
(1)
Här stoppar vi in den goda fyllning under skinnet och steker kycklingen med skinnsidan nedåt så det blir så där krispigt och gott. Servera med tomater, mozzarella och krutonger.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 2 st Dubbelbröst av majskyckling med skinn
  • 1 st Citron
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 4 st Sardellfiléer
  • 1 dl Bladpersilja, plockade blad av
  • 400 g Tomater, blandade sorter
  • 5 st Skivor ljust bröd
  • 2 st Buffelmozzarella
  • Olivolja
  • Salt

Tillagning:

  1. Skölj citronen och skala av det yttersta med potatisskalare. Dela sardellfiléerna på mitten, skala vitlöksklyftor och skiva tunt.

  2. Från ena änden av bröstet, lossa försiktigt skinnet från köttet på kycklingen med hjälp av fingrarna, men låt sitta fast längst ut. Lägg in sardellfiléerna, citronskalet och vitlöken under skinnet.

  3. Stek kycklingen krispig på skinnet och baka färdigt i ugnen på 125°C till 72°C innertemp.

  4. Bryt brödet i grova bitar och lägg på en ugnsfast plåt. Ringla över olivolja, krydda med salt och rosta i ugnen på 150°C i ca 10 min.

  5. Dela tomaterna och stekt snabbt i olivolja på hög värme. Bryt mozzarellan i grova bitar.

  6. Servera kycklingen tillsammans med de stekta tomaterna, mozzarellan och krutongerna. Avsluta med persiljan och ringla lite olivolja över.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept