Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Chilipulver
- 2 tsk Svartpeppar, grovmalen
- Salt
- 1 st Palsternacka, stor
- 2 st Morötter
- 0.25 st Rotselleri
- 0.25 st Purjolök
- Salt
- Rapsolja
- Lite rosmarin och timjan
- 2 dl Matlagningsyoghurt
- 1.5 tsk Grön chili, hackad
- 1 dl Persilja, hackad
- 1 dl Basilika, hackad
- Salt
- 2 dl Råris
- 0.5 st Hönsbuljongtärning
- 1 krm Gurkmeja
- Lite chilipulver
- Lite paprikapulver
- 4 dl Vatten
- 1 dl Svarta bönor, kokta
- 1 dl Kidneybönor, kokta
- 1 dl Kikärtor, kokta
- Lite finstrimlad morot, purjolök, palsternacka
- 0.6 dl Krossade tomater
- 1 tsk Vitvinsvinäger
- 1 msk Rapsolja
- Salt
- 1 tsk Jalapeño, skivad
Tillagning:
-
Kycklingen: Blanda samman de torra kryddorna och strö över kycklingfiléerna. Ugnsbaka den på 175°C tills den har en kärntemperatur på 72°C.
-
Rostade rotsaker: Skär rotfrukterna i stavar krydda med salt och peppar samt örterna blanda ner oljan baka även dessa i ugnen på 175°C tills de är klara, beräkna cirka 20 minuter.
-
Chiliyoghurt: Hacka örterna eller mixa de tillsammans med hälften av yoghurten, saltet samt chilin. Rör ner i resterande yoghurt.
-
Buljongkokt råris: Koka upp buljongen med kryddorna tillsätt riset koka under lock på svag värme tills all buljong har kokat in och riset är klart.
-
Bönsallad: Skölj bönorna. Skär fina strimlor av grönsakerna. Mixa tomaterna med vinägern, saltet och jalapeñon tillsätt oljan lite i taget så att man ser att dressingen tjocknar. Blanda ihop dressingen med bönor och grönsaksstrimlor.