Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Chilipulver
- 2 tsk Svartpeppar, grovmalen
- Salt
- 1 st Palsternacka, stor
- 2 st Morötter
- 0.25 st Rotselleri
- 0.25 st Purjolök
- Salt
- Rapsolja
- Lite rosmarin och timjan
- 2 dl Matlagningsyoghurt
- 1.5 tsk Grön chili, hackad
- 1 dl Persilja, hackad
- 1 dl Basilika, hackad
- Salt
- 2 dl Råris
- 0.5 st Hönsbuljongtärning
- 1 krm Gurkmeja
- Lite chilipulver
- Lite paprikapulver
- 4 dl Vatten
- 1 dl Svarta bönor, kokta
- 1 dl Kidneybönor, kokta
- 1 dl Kikärtor, kokta
- Lite finstrimlad morot, purjolök, palsternacka
- 0.6 dl Krossade tomater
- 1 tsk Vitvinsvinäger
- 1 msk Rapsolja
- Salt
- 1 tsk Jalapeño, skivad
Tillagning:
-
Kycklingen: Blanda samman de torra kryddorna och strö över kycklingfiléerna. Ugnsbaka den på 175°C tills den har en kärntemperatur på 72°C.
-
Rostade rotsaker: Skär rotfrukterna i stavar krydda med salt och peppar samt örterna blanda ner oljan baka även dessa i ugnen på 175°C tills de är klara, beräkna cirka 20 minuter.
-
Chiliyoghurt: Hacka örterna eller mixa de tillsammans med hälften av yoghurten, saltet samt chilin. Rör ner i resterande yoghurt.
-
Buljongkokt råris: Koka upp buljongen med kryddorna tillsätt riset koka under lock på svag värme tills all buljong har kokat in och riset är klart.
-
Bönsallad: Skölj bönorna. Skär fina strimlor av grönsakerna. Mixa tomaterna med vinägern, saltet och jalapeñon tillsätt oljan lite i taget så att man ser att dressingen tjocknar. Blanda ihop dressingen med bönor och grönsaksstrimlor.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Festkyckling i Portvin