Recept

Chick´n Chips

3.5
(2)
Fish´n Chips fast med kyckling istället.
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Tunnskivad kycklingbröstfilé
  • 2 dl Mjöl
  • 2 st Ägg
  • 2.5 dl Ströbröd eller Panko
  • 4.5 dl Majsolja till fritering
  • 400 g Pommes, fryst
  • 1 burk Pickles, avrunna
  • 1 dl Majonnäs
  • 0.5 tsk Cayenne
  • 1 tsk Garam masala
  • 1 tsk Curry
  • 1 tsk Socker
  • 0.5 st Gurka, skalad och stavar

Tillagning:

  1. Gör pommesen enligt anvisningar på förpackningen.

  2. Gör sedan remouladsåsen. Hacka pickles grovt och blanda med majonnäs, socker och kryddor till önskad konsistens.

  3. Lägg mjöl, ägg och skorpmjöl i tre djupa tallrikar.

  4. Salta och peppra kycklingen och panera den i mjöl, ägg och skorpmjöl.

  5. Hetta upp oljan i en djup stekpanna. Fritera kycklingbitarna ett par åt gången tills de fått gyllenbrun färg. Lyft upp med hålslev eller pincett och lägg på hushållspapper och låt rinna av. Salta!

  6. När du är klar är säkert potatisen ugnen också klar. Servera i tidningsstrutar med gurkstavar och din hemmagjorda remouladsås i en skål att doppa i.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept