Recept

Chicken Nuggets i pita

3.4
(8)
Krispiga Chicken Nuggets i pitabröd med goda såser. Panaden är gjord på majs- och rismjöl, ej tillsatt gluten.
Antal personer:

Ingredienser

  • 350 g Chicken Nuggets Crispy
  • 4 st Pitabröd
  • 1 ask Cocktailtomater
  • 0.5 st Gurka, hackad
  • 3 st Morötter, grovt rivna
  • 250 g Vitkål, fint strimlad
  • 0.5 st Gul lök, hackad
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 st Chili, finhackad
  • 250 g Krossade tomater
  • Salt och peppar
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • 1.5 msk Olivolja
  • Färsk mynta
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Värm Chicken Nuggets enligt anvisningar på förpackningen.

  2. Tomatsås: Fräs gul lök, vitlök och chili försiktigt i olja utan att det tar färg. Häll i krossad tomat och koka i 10 min. Mixa röran till en slät sås. Smaka av med salt och peppar och låt svalna.

  3. Kebabsås: Blanda vitlöken med yoghurt och olivolja. Rör ner hackad färsk mynta och smaka av med salt och peppar.

  4. Värm pitabröden.

  5. Fyll pitabröden med grönsaker och nuggets. Välj sedan hur mycket du vill ha av de olika såserna. Ju mer het sås desto starkare.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.4 / 5. Antal röster: 8

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Chicken Nuggets Crispy

Läs mer

Liknande recept