Cheeseburgare med chipotlemayo och karamelliserad rödlök
Ingredienser
- 750 g Kycklingfärs
- 4 st Hamburgerbröd
- 4 st Gul cheddarost
- 2 st Rödlökar
- 1 msk Rörsocker
- 0.5 dl Olivolja
- 1 msk Rödvinsvinäger
- 2 dl Amerikansk majonnäs
- 2 msk Chipotlepasta
Tillagning:
-
Halvera och strimla rödlöken ganska fint. Hetta upp olivolja på medelvärme i en panna och tillsätt socker. Låt sockret smälta och tillsätt sedan rödlöken. Stek långsamt tills löken fått en gyllenbrun färg. Tillsätt vinäger och smaka av med salt.
-
Rör ihop majonnäs och chipotlepasta till en len sås i en skål. Smaka av - önskas mer chipotlesmak är det bara att blanda i mer!
-
Blanda färsen med salt och peppar och forma till burgare. Pensla kycklingburgarna med lite olivolja.
-
Grilla burgarna på medelhög värme tills genomstekta. Lägg på en ostskiva sista minuten och låt smälta under lock.
-
Grilla bröden lätt frasiga med skärsidan nedåt. Montera burgaren och servera med rotfruktschips eller ditt favorittillbehör!