Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé
Ingredienser
- 1 påse Tvådelad kycklingbröstfilé
- 1 påse Bladspenat (70g)
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 50 g Cheddarost i 4 stavar
- 8 st Parmaskinka
- 1 st Liten gul lök, finhackad
- 2 dl Risottoris
- 1 dl Vitt vin
- 1 st Hönsbuljongtärning
- 1 st Morot, små tärningar
- 1 dl Gröna ärtor
- 2 msk Parmesanost, riven
Tillagning:
-
Fräs spenaten med vitlök mycket hastigt, dra från värmen, salt och peppra.
-
Fördela spenaten på fyra kycklingskivor och lägg en cheddarstav ovanpå, lägg därefter en skiva kyckling ovanpå. Rulla ihop med parmaskinka och sätt en tandpetare rakt igenom.
-
Bryn försiktigt filéerna i en stekpanna, baka därefter filéerna klara i ugnen på 150 grader i ca 10-15 min, låt innertemperaturen komma upp i 72°C.
-
Fräs löken tillsammans med riset, späd med vinet och låt koka in i riset. Slå på 3 dl vatten och låt risotton sjuda sakta, lägg i hönsbuljongen och späd eventuellt med mer vatten om den blir för tjock. Låt risotton sjuda i ca 15 min.
-
Ta i morötterna när det är fem minuter kvar och de gröna ärtorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar och den rivna parmesanen.
-
Lägg i risotton och skär varje kycklingrulle i tre skivor, servera direkt.